Placinta cu banane si rom este ideala pentru duminicile in care ai invitati. Este delicioasa si cremoasa, potrivita alaturi de un pahar de vin rece.
Ingrediente pentru placinta cu banane si rom
- 100 grame unt
- 200 grame biscuiti digestivi macinati
- 3 banane
- 150 grame zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- 2 oua
- 200 grame crema de nuca de cocos
- 50 ml rom
- 350 ml smantana pentru frisca
- 75 grame zahar pudra
- 2 lingurite extract de vanilie
- 50 grame ciocolata amaruie
Cum se prepara placinta cu banane si rom
Topeste untul intr-o tigaie si adauga pesmetul de biscuiti, amestecand continuu. Cu acest amestec tapeteaza fundul unei tavi si da la cuptor pentru 20 de minute.
Amesteca bananele feliate cu zaharul brun, scortisoara si nucsoara. Asaza totul intr-o tava si da la cuptor pentru 20 de minute.
Combina ouale, crema de nuca de cocos si romul intr-un bol. Adauga apoi si bananele coapte si toarna peste biscuiti. Da la cuptor pentru 30 de minute.
Bate bine smantana cu zaharul pudra si vanilia. Cand tarta s-a racit, orneaza cu aceasta compozitie si razuieste pe deasupra ciocolata neagra. Da la rece pentru o ora inainte de a servi.
Cum se serveste placinta cu banane si rom
Placinta cu banane si rom se serveste rece, cu frisca. La servire, se poate adauga toping de ciocolata sau caramael, dupa preferinte.
Sursa foto: uktv.co.uk