Deserturi

#zahar #lamaie #capsuni #unt #faina #placinta #zmeura

Placinta cu capsuni

Placinta cu capsuni este un desert savuros, aromat si usor de preparat. Este ideala pentru momentele in care ai multi invitati. O poti servi cu frisca sau cu inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru placinta cu capsuni
 

 

Cum se prepara placinta cu capsuni
 

Unge o tava pentru placinta cu unt. Intr-un bol amesteca faina, zaharul pudra si sarea. Amesteca bine. Adauga apoi untul si amesteca bine pana obtii un aluat. Aseaza aluatul pe tava unsa cu unt. Inteapa aluatul cu o furculita.

Acopera tava cu o o folie de plastic si da la frigider pentru 15 minute. Incinge cuptorul. Cand aluatul este complet racit, da-l la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute, scoate tava din cuptor si lasa aluatul sa se raceasca.

Cu ajutorul unui blender amesteca bine zmeura pana obtii un piure. Scurge apoi piureul cu o sita fina, indepartand semintele.

Intr-o cana cu apa adauga gelatina. Lasa gelatina sa se topeasca timp de 5 minute. Da apoi la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde.

Intr-o cratita pe foc amesteca piureul de zmeura cu zaharul si gemul. Amesteca continuu pana cand gemul se dizolva si sosul incepe sa dea in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa sosul sa fiarba timp de 10 minute, amestecand ocazional. Adauga gelatina si amesteca.

Ia cratita de pe foc si adauga sucul de lamaie. Transfera sosul intr-un bol si lasa sa se raceaca timp de o ora.

Taie capsunile in sferturi si adauga-le peste sosul de zmeura racit. Amesteca bine.

Toarna compozitia peste aluatul racit. Da apoi tava la rece pentru 3 ore. Cel mai bine este sa lasi placinta la rece peste noapte.
 

Cum se serveste placinta cu capsuni
 

Placinta cu capsuni se srveste cu frisca pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare