Placinta cu ciocolata, nuci si bezea este un desert sofisticat, ideal pentru mese festive. Se serveste rece.

Ingrediente pentru placinta cu ciocolata, nuci si bezea

Crusta:


300 grame biscuiti digestivi
100 grame nuci macinate
50 grame unt.

Umplutura:

150 grame zahar
15 grame amidon
sare
400 ml lapte
150 grame ciocolata neagra
3 galbenusuri batute
5 ml extract de vanilie.

Bezea:

4 albusuri
2 grame amidon
sare
100 grame zahar
5 ml extract de vanilie.

Cum se prepara placinta cu ciocolata, nuci si bezea

Pentru crusta, combina toate ingredientele si preseaza pe fundul unei forme rotunde. Da la cuptor pentru 15 minute.

Pentru umplutura amesteca intr-o cratita zaharul, amidonul, laptele si ciocolata. Lasa sa fiarba si ia apoi de pe foc. Incorporeaza treptat si ouale, amestecand continuu. Adauga si vanilia si toarna peste crusta.

Pentru bezea, amesteca cu un mixer toate ingredientele, pana obtii o bezea consistenta. Adauga bezeaua peste ciocolata. Da placinta la cuptor pentru 25 de minute. Lasa sa se raceasca dupa care dai la figider peste noapte.

Cum se serveste placinta cu ciocolata, nuci si bezea

Placinta cu ciocolata, nuci si bezea se serveste ca atare.
 

  •   2012-04-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.