Deserturi

#placinta cu fructe de padure #retete #placinte #fructe de padure #deserturi

Placinta cu fructe de padure si mere

Placinta cu fructe de padure si mere este un desert ideal pentru momentele cand ai invitati. Se prepara usor, are un gust dulce - acrisor revigorant si este foarte aromat. Se serveste cu inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru placinta cu fructe de padure si mere


aluat de placinta
900 grame mere
80 ml apa
115 grame zahar
450 grame fructe de padure.

Cum se prepara placinta cu fructe de padure si mere

Intinde aluatul intr-o tava rotunda. Acopera cu folie de plastic si da la rece pentru 30 de minute. Intr-o tava inalta aseaza merele, apa si zaharul. Da la cuptor pentru 40 de minute. Scoate apoi tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet. Daca merele au lasa mult suc, toarna sucul intr-un bol.

Intr-o cratita amesteca fructele de padure cu putina apa si lasa cateva minute. Toarna sucul peste sucul de mere si amesteca. Intr-un bol amesteca merele cu fructele padure si apoi si putin suc.

Toarna compozitia peste aluat, intinde si a doua foaie de aluat si unge aluatul cu putin ou batut. Presara pe deasupra si zahar. Da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

Cum se serveste placinta cu fructe de padure si mere

Placinta cu fructe de padure si mere se serveste cu sucul de mere si fructe de padure si inghetata de vanilie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete