Deserturi

#desert #placinta #kiwi #lime #placinta cu lime si kiwi #placinta Sarbatori

Placinta cu lime si kiwi

Pentru a fi cu adevarat originala de sarbatori, iti recomandam un desert racoritor cu care iti vei impresiona cu siguranta invitatii. Iata cum sa prepari o placinta gustoasa cu lime si kiwi.

Ingrediente pentru placinta cu lime si kiwi

  • 150 g de zahar;
  • 50 g faina;
  • putina sare;
  • 350 ml de lapte;
  • 60 g unt la temperatura camerei;
  • 3 oua;
  • doua lingurite coaja de lime, rasa;
  • 50 ml suc de lime;
  • 200 g de iaurt de lamaie;
  • putin colorant alimentar;
  • aluat pentru placinta;
  • 120 g frisca batuta;
  • 4 kiwi, decojite;
  • doua lime, feliate.

Cum se prepara compozitia pentru placinta cu lime si kiwi

Intr-un vas incapator, amesteca zaharul, faina si sarea, apoi adauga laptele. Pune pe foc si continua sa amesteci pana ce da in clocot. Redu flacara si lasa pe foc inca doua minute. Indeparteaza oala de pe foc, adauga untul, coaja de lime, sucul si iaurtul. Presara putin colorant alimentar si lasa sa se raceasca.

Intr-o tava de copt pune jumatate din aluat intinzandu-l bine. Da-l la cuptor timp de 10-12 minute. Din cealalta jumatate de aluat decupeaza doua cercuri cu diametrul de 15-20 cm. Dupa ce ai dat si aceste cercuri la cuptor timp de 10 minute, lasa-le sa se raceasca.

Unge aluatul cu umplutura gata facuta si acopera-l cu primul cerc. Repeta operatiunea cu umplutura si apoi acopera-l cu cel de-al doilea cerc. Si aici este nevoie de umplutura. La final, orneaza cu frisca si cu felii de lime si de kiwi.

Cum se serveste placinta cu lime si kiwi

Placinta cu lime si kiwi se serveste rece, alaturi de un pahar din suc proaspat de portocale.

Sursa foto: theblueok.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete