Deserturi

#placinta #mere #aluat #unt #zahar #scortisoara

Placinta cu mere

Placinta cu mere se prepara usor si este una dintre preferatele romanilor. Aceasta placinta poate fi coapta si in tava rotunda si ornata frumos, cu fasii din aluat. Se poate servi atat simplu, cu zahar pudra , cat si cu inghetata si sos de ciocolata.

 

Ingrediente pentru placinta cu mere

 

  • foi sau aluat pentru placinta
  • 2 kilograme mere
  • 20 grame margarina sau unt
  • 300 grame zahar
  • scortisoara.

 

Cum se prepara placinta cu mere

 

Spala merele si da-le pe razatoare . Amesteca-le cu zahar si scortisoara. Inainte de a pune compozitia in tava, scurge bine merele de zeama pe care au lasat-o. Intre timp, unge tava de copt cu margarina si tapeteaz-o cu putina faina. Intinde prima foaie de placinta in tava. Intinde compozitia de mere pe toata suprafata tavii. Pune si cea de-a doua foaie de placinta.

Lasa compozitia cateva minute sa mai creasca apoi da-o la cuptor. Pentru un aspect frumos, poti unge foaia de placinta de deasupra cu putina margarina peste care sa presari zahar. Lasa placinta la cuptor timp de 40 - 50 de minute. Cand este gata, scoate tava de la cuptor si lasa placinta sa se raceasca inainte de a o portiona.

 

Cum se serveste placinta cu mere

 

Placinta cu mere se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului