Placinta cu pere este un desert potrivit pentru zilele racoroase de toamna. Se prepara rapid, este aromata si gustoasa. Se serveste simpla sau cu un sos din smantana si zahar brun.


Ingrediente pentru placinta cu pere

 

  • aluat pentru placinta
  • 100 grame zahar brun
  • 50 grame zahar alb
  • sare
  • 2 grame ghimbir ras
  • 2 grame scortisoara
  • 10 grame amidon
  • 6 pere feliate
  • 20 ml suc de portocale
  • 10 ml suc de lamaie
  • 10 grame unt
  • 1 ou
  • 10 ml smantana


Cum se prepara placinta cu pere


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intinde o foaie de aluat intr-o tava. Intr-un bol amesteca zaharul brun cu zaharul alb, sarea, ghimbirul, scortisoara si amidonul.

Aseaza feliile de pere in tava cu aluat. Deasupra presara amestecul cu zahar. Stropeste cu sucul de portocale si lamaie. Adauga si cateva cubulete de unt.

Deasupra intinde ce-a de-a doua foaie de placinta. Fixeaza bine pe margini si cresteaza toata suprafata cu un cutit. Amesteca oul cu smantana si unge placinta.

Da tava la cuptor pentru 60 - 70 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca timp de 10 minute.


Cum se serveste placinta cu pere


Placinta cu pere se serveste ca atare.

 

  •   2012-10-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii