Placinta cu piersici este un desert cremos si gustos, potrivit pentru perioada de vara. Avantajul acestui preparat consta din simplitatea ingredientelor si a modului de preparare .
Ingrediente pentru placinta cu piersici si crema
- 3 cani piersici decojite si taiate
- 1 foaie de placinta
- 1 cana zahar
- 1/3 cana faina
- 1/8 lingurita sare
- 2 oua batute
- 1/2 cana frisca
Pentru crema:
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 faina
- 1/4 cana unt
-
1 piersica feliata.
Cum se prepara placinta cu piersici si crema
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Amesteca intr-un castron 1 cana de zahar, 1/3 cana faina si sare. Adauga ouale si frisca, apoi bate bine intreaga compozitie cu ajutorul unui mixer sau blender.
Pune bucatile de piersica peste foaia de placinta si toarna compozitia peste ele.
Amesteca intr-un alt castron 1/2 cana zahar, 1/2 cana faina si 1/4 cana unt. Toarna aceasta compozitie peste placinta.
Da tava la cuptor si tine-o o ora, pana capata o crusta aurie.
Cum se serveste placinta cu piersici si crema
Garniseste prajitura cu felii de piersici proaspete. Serveste placinta la temperatura camerei.