Deserturi

#prune #placinta #retete cu prune

Placinta cu prune

Pregateste o placinta cu prune pentru aceasta toamna si fa-le o surpriza frumoasa musafirilor tai. Placinta este gata intr-o ora si jumatate.


Ingrediente pentru placinta cu prune

 

  • 3 linguri + 1 cana zahar;
  • 1 3/4 lingurita scortisoara macinata;
  • 2 linguri amidon de porumb;
  • 2 lingurite coaja de portocala ;
  • 3/4 lingurita cardamom macinat;
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata;
  • 1/8 lingurita cuisoare macinate;
  • 1/4 lingurita sare;
  • 680 gr prune, feliate;
  • 2 linguri frisca;
  • aluat pentru placinta;
  • 1/2 pastaie de vanilie.

Cum se prepara placinta

Amesteca intr-un castron 3 linguri de zahar cu 1/4 lingurita scortisoara. In alt recipient amesteca 1 cana de zahar cu 11/2 lingurita scortisoara, apoi adauga amidonul, coaja de portocala, cardamomul, nucsoara, cuisoarele si sarea. Adauga continutul vaniliei, apoi prunele si amesteca.

Imparte aluatul in doua foi. Intinde compozitia pe una dintre foi. Pune a doua foaie peste, lipeste marginile, apoi inteapa placinta cu furculita pentru a permite aburului sa iasa.

Unge placinta cu sosul din primul castron. Da placinta la cuptor la 210 grade Celsius, pentru jumatate de ora. Acopera apoi placinta cu o folie si mai las-o 1 ora in cuptor.


Cum se prepara placinta

Se serveste la temperatura camerei, cu frisca.

  •   2011-09-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii