Deserturi

#oua #scortisoara #visine #placinta #vanilie #zahar #deserturi # gem de caise

Placinta cu visine

Placinta cu visine este o placinta gustoasa, usor de preparat. Este ideala pentru momentele in care ai multi invitati. Se serveste cu frisca si inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru placinta cu visine
 

  • aluat pentru placinta
  • 200 grame zahar
  • 30 grame amidon
  • un praf de sare
  • 5 grame scortisoara
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 kg visine fara samburi
  • 20 grame unt
  • 1 ou batut
  • 100 grame gem de caise .
     

Cum se prepara placinta cu visine
 

Unge o tava cu putin unt si tapeteaza cu faina. Aseza aluatul in tava. Da tava la rece.

Intr-un bol amesteca zaharul cu amidonul, sarea si scortisoara. Adauga in compozitie semintele de vanilie din pastaie. Amesteca bine.

Adauga apoi visinele si amesteca. Toarna compozitia in tava, peste alaut . Presara untul taiat cubulete.

Deasupra aseaza cea de-a doua foaie de alaut. Pentru un aspect mai frumos poti adauga aluat sub forma de zabrele .

Unge aluatul cu oul batut.

Da tava la cuptorul incins pentru o ora. Cand e gata, scoate placinta de la cuptor si lasa sa se raceasca putin.

Intr-o cratita incalzeste gemul de caise si strecoara apoi printr-o sita. Unge placinta fierbinte cu gemul cald de caise. Lasa placinta sa se raceasca.
 

Cum se serveste placinta cu visine
 

Placinta cu visine se serveste ca atare. O poti servi si cu frisca si o cupa de inghetata de vanilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului