Placinta de toamna cu fructe de padure este usor de preparat si foarte aromata. Se serveste simpla sau cu un sos de smantana si zahar.

Ingrediente pentru placinta de toamna cu fructe de padure


aluat pentru placinta
600 grame fructe de padure
50 grame zahar
20 ml apa
20 grame amidon
10 ml suc de lamaie
5 ml extract de vanilie
sare.

Pentru glazura:

3 grame scortisoara
100 grame zahar brun
70 grame faina
100 grame fulgi de ovaz
50 grame unt topit.

Cum se prepara placinta de toamna cu fructe de padure

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca toate ingrediente pentru glazura. Lasa deoparte.

Ruleaza aluatul intr-o tava de placinta. Intr-o cratita amesteca toate ingredientele placintei, in afara de fructele de padure. Amesteca frecvent, pana cand compozitia se incheaga.

Ia cratita de pe foc si adauga fructele de padure. Toarna compozitia peste aluat, iar deasupra presara glazura, acoperind in totalitate umplutura.

Da tava la cuptor pentru 45 de minute. Lasa apoi sa raceasca inainte de a servi.

Cum se serveste placinta de toamna cu fructe de padure

Placinta de toamna cu fructe de padure se serveste ca atare.
 

  •   2012-09-28
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.