Placinta feniciana cu lime este un desert usor si racoritor, ideal pentru zilele calde de primavara si vara.

Ingrediente pentru placinta feniciana cu lime

  • 2/3 ceasca de migdale prajite
  • 1 ceasca de biscuiti graham zdrobiti
  • 1/4 ceasca de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/4 ceasca de unt
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 g de lapte condensat dulce
  • 1/2 ceasca de suc de lime
  • 3/4 ceasca de smantana grasa
  • 1/2 lingurita de coaja de lime

Cum se prepara placinta feniciana cu lime

Zdrobeste migdalele si amesteca-le cu biscuitii, zaharul si sarea. Topeste untul si toarna-l peste amestecul fainos. Intinde compozitia intr-o tava si coace-o timp de 10-13 minute in cuptorul preincalzit la 175 de grade.

Bate galbenusurile si incorporeaza laptele condensat, smantana si coaja de lime. Incorporeaza sucul de lamaie si omogenizeaza compozitia. Rastoarn-o peste blat si pune placinta la copt pentru inca 15 minute.

Cum se serveste placinta feniciana cu lime

Placinta feniciana cu lime se serveste rece. Pentru un plus de savoare si pentru un efect mai racoritor, o poti servi alaturi de o limonada cu capsuni.

Sursa foto: foodinary.net

  •   2014-03-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Sinziana Patru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii