Deserturi

#preparate moldovenesti #reteta #placinte

Poale in brau

Poale'n brau sunt preparate taditionale moldovenesti. Pentru realizarea lor nu este nevoie de ingrediente deosebite, dar trebuie sa ai rabdare pentru ca dureaza aproximativ 1h si 30min. Iata cum le poti prepara.
 

De ce ingrediente ai nevoie

  1. Pentru aluat
  • 700 grame faina
  • 20 grame drojdie
  • 3 oua
  • 20 grame zahar
  • 130 ml lapte
  • 130 grame unt
  • 1 praf de sare

2. Pentru umplutura

  • branza de vaci


Cum se prepara

  • Se dizolva drojdia in laptele caldut.
  • Se bat ouale si se adauga peste amestec impreuna cu zaharul si sarea.
  • Se incorporeaza treptat faina.
  • Se topesc 60 de grame de unt si se adauga la compozitie.
  • Se framanta bine si se lasa 15 minute la dospit.
  • Separat se unge tava cu unt.
  • Untul ramas se pune la topit pentru a unge placintele.
  • Se rade branza si se amesteca cu un ou si mirodenii : zahar vanilat, esenta de rom si, eventual, stafide .
  • Dupa cele 15 minute se imparte aluatul in parti egale. Fiecare bucata se modeleaza ca o bila si se intinde usor.
  • Se pune in mijloc branza si se impatureste unind colturile si apoi inca o data, astfel incat sa aiba forma de placinta.
  • Se ung cu unt topit si se introduce tava in cuptor, acesta fiind incins bine.
  • Se lasa la copt, iar cand s-au rumenit putin se scot si se pun pe o farfurie intinsa.

Cum se serveste

  • Se presara putin zahar praf peste ele si se servesc calde.

Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.

  •   2008-12-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mara Constantin

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii