Prepara pentru invitatii tai un desert savuros si spectaculos: portocale Amaretto cu vanilie si mascarpone. Desi pregatirea sa necesita mai multa atentie, acest desert este delicios si merita sa il incerci.


Ingrediente pentru portocalele Amaretto cu vanilie si mascarpone:

  • seminte de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 cana lichior Amaretto
  • 6 portocale fara seminte
  • 1 cana si un sfert de zahar pudra


Cum se prepara portocalele Amaretto cu vanilie si mascarpone:

Combina semintele de vanilie cu mascarpone si cu 1 lingura de Amaretto intr-un castron mare.

Taie capetele portocalelor si coaja si elimina-le maduva alba. Pune feliile de portocala in forma lor initiala si asaza-le pe un platou mare.

Pune coaja de portocala la fiert aproximativ 1 minut, apoi scurge-le si repeta din nou procesul pentru a elimina amaraciunea lor. Fierbe zaharul in 125 ml de apa, intr-o cratita la foc mic, aproximativ 5 minute, apoi adauga si coaja de portocala si mai lasa compozitia sa fiarba 3 minute. Toarna si restul de Amaretto, apoi las-o sa se raceasca complet.


Cum se servesc portocalele Amaretto cu vanilie si mascarpone:

Portocalele Amaretto se servesc reci cu portocale confiate deasupra, sirop si mascarpone de vanilie.

Sursa foto: taste.com.au

  •   2013-09-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii