Deserturi

#sos de caramel #caramel #deserturi #retete ciocolata # retete portocale

Portocale rosii cu sos de caramel si ciocolata

Portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata reprezinta un desert usor de preparat, savuros si aromat. Este ideal pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.


Ingrediente pentru portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata

 

  • 5 portocale rosii
  • 100 grame zahar
  • 30 grame unt
  • sare
  • 50 grame ciocolata taiata in cubulete.


Cum se prepara portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata


Decojeste portocalele si taie coaja in felii subtiri. Taie apoi si pulpa de portocala in cubulete. Pastreaza zeama obtinuta.

Intr-o cratita, amesteca zaharul cu putina apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva. Mai lasa pe foc timp de 5 - 10 minute, pana cand amestecul isi schimba culoarea. Ia de pe foc si adauga untul, sucul de portocala si putina sare. Lasa apoi sa se raceasca.

Pe un platou, adauga feliile de portocala. Deasupra presara ciocolata taiata bucati si toarna sosul caramel.


Cum se servesc portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata


Portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare