Portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata reprezinta un desert usor de preparat, savuros si aromat. Este ideal pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.


Ingrediente pentru portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata

 

  • 5 portocale rosii
  • 100 grame zahar
  • 30 grame unt
  • sare
  • 50 grame ciocolata taiata in cubulete.


Cum se prepara portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata


Decojeste portocalele si taie coaja in felii subtiri. Taie apoi si pulpa de portocala in cubulete. Pastreaza zeama obtinuta.

Intr-o cratita, amesteca zaharul cu putina apa. Lasa pe foc pana cand tot zaharul se dizolva. Mai lasa pe foc timp de 5 - 10 minute, pana cand amestecul isi schimba culoarea. Ia de pe foc si adauga untul, sucul de portocala si putina sare. Lasa apoi sa se raceasca.

Pe un platou, adauga feliile de portocala. Deasupra presara ciocolata taiata bucati si toarna sosul caramel.


Cum se servesc portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata


Portocalele rosii cu sos de caramel si ciocolata se servesc ca atare.
 

  •   2012-10-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii