Deserturi

#prajitura aromata # reteta prajitura #prajitura simpla #prajitura

Prajitura aromata, gata in 20 de minute

 

 

Vrei sa pregatesti un desert simplu, rapid dar delicios? Incearca aceasta prajitura cu crema de ciocolata. Cei mici o vor adora, iar tu vei avea mai mult timp liber pe care il poti petrece in sanul familiei.

 

Ingrediente pentru prajitura aromata

  • 500g crema de ciocolata (Nutella sau Finetti)
  • 8 oua
  • coaja de la doua portocale
  • o fiola esenta de rom
  • sare

Cum se prepara prajitura aromata

Pune crema de ciocolata intr-un bol pentru cuptorul cu microunde si incalzeste-o timp de 30 de secunde. Amesteca apoi bine pentru a nu fi rece in miloc si fierbinte pe margini. Adauga peste crema coaja de portocale si esenta de rom.

Separat, intr-un bol pentru mixer bate albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Intr-un alt bol, tot pentru mixer procedeaza la fel cu galbenusurile. Mixeaza-le foarte bine pana isi tripleaza volumul. Adauga teptat crema de ciocolata, mixand in continuare.

Cu ajutorul unei linguri de lemn incorporeaza si albusurile batute spuma, cu miscari circulare, astfel incalt albusul sa nu se lase.

Cand obtii o compozitie omogena, adauga prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coace prajitura timp de 20-25 de minute, sau pana cand trece testul scobitoarei.

Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Cum se serveste prajitura aromata

Serveste prajitura alaturi de fructe proaspete de sezon si topping de frisca.

Sursa foto: kidspot.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete