O prajitura savuroasa, cu un gust exotic , care te va face sa te lingi pe degete. Pregateste o prajitura cu ananas si vei reusi sa iti surprinzi si familia, dar si invitatii la masa.
 

Ingrediente pentru prajitura cu ananas:
 

  • 400 de grame de ananas zdrobit, de la care pastrezi o treime de cana de suc, pe care il vei folosi la glazura
  • 1 cana lapte
  • 2,3 cani faina
  • 3,5 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 0,75 cani margarina
  • 1, 75 cani zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita vanilie

Pentru glazura:

  • 0,3 cana sirop de ananas,
  • 0,6 cani zahar
  • 0,3 cani unt.
     

Cum se prepara prajitura cu ananas:
 

Amesteca intr-un vas faina, praful de copt si sarea si da-l deoparte.

Pastreaza o treime de cana de suc obtinut din zdrobirea ananasului, o vei folosi la glazura. Amesteca sucul care ti-a ramas in cana dupa ce ai dat deoparte necesarul pentru glazura, impreuna cu o cana de lapte, astfel incat sa iti rezulte 1,25 cani lichid.

Bate margarina spuma si adauga-i zahar. Incorporeaza pe rand ouale si vanilia, pana obtii un amestec pufos.

Adauga pe rand, alternativ lichidul si ingredientele uscate, amestecand continuu. In mixul bine omogenizat adauga ananasul zdrobit si amesteca.

Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara, potrivita ca marime.

Da tava la cuptorul pe care l-ai incalzit deja, la treapta 4. Las-o la copt pentru 40 de minute sau pana cand scobitoarea sau cutitul cu care testezi iese curat.

Pregateste intre timp glazura: intr-o cratita amesteca untul cu sucul de ananas si zaharul. Pune cratita pe foc si las-o sa se incalzeasca, amestecand pana cand zaharul s-a topit. Ia vasul de pe foc si incorporeaza-i 3-4 cani de zahar special pentru glazuri. Amesteca pana cand obtii o crema pe care o vei imprastia peste prajitura, dupa ce s-a racit.
 

Cum se serveste prajitura cu ananas:
 

Se serveste rece.
 

Sursa foto : hellyeahitsvegan.com

  •   2010-05-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii