Prajitura cu banane si branza este un desert gustos si sarac in grasimi. Prajitura este gata in mai putin de o ora.
Ingrediente pentru prajitura cu banane si branza
- 3 banane coapte, zdrobite
- ½ cana crema de branza
- 1 ou, batut usor
- 2 cani faina
- 1 lingura praf de copt
- ¾ lingurabicarbonat de sodiu
- ¼ lingura sare
- ¾ cana zahar brun
- 2 cani zahar praf
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 lingura vanilie
- ½ cana lapte degresat
-
¼ cana ulei de rapita
Cum se prepara prajitura cu banane si branza
Incinge cuptorul la 195 grade Celsius. Unge o tava cu ulei.
Pune intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt recipient pune zaharul brun si oul, apoi amesteca-le cu ajutorul unui mixer . Adauga in aceasta compozitie uleiul, laptele, banana si extractul de vanilie si amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Apoi toarna-o treptat in primul castron, cel cu faina.
Toarna noua compozitie in tava unsa si da-o la cuptor pentru 30 de minute. Apoi scoate tava si lasa prajitura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Intr-un castron amesteca zaharul cu vanilia si crema de branza. Foloseste un mixer pentru a obtine o glazura , apoi intinde aceasta glazura peste prajitura.
Cum se serveste prajitura cu banane si branza
Se serveste proaspata.