Deserturi

#prajitura #banane #branza

Prajitura cu banane si branza

Prajitura cu banane si branza este un desert gustos si sarac in grasimi. Prajitura este gata in mai putin de o ora.

Ingrediente pentru prajitura cu banane si branza
 

  • 3 banane coapte, zdrobite
  • ½ cana crema de branza
  • 1 ou, batut usor
  • 2 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • ¾ lingurabicarbonat de sodiu
  • ¼ lingura sare
  • ¾ cana zahar brun
  • 2 cani zahar praf
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura vanilie
  • ½ cana lapte degresat
  • ¼ cana ulei de rapita
     

Cum se prepara prajitura cu banane si branza
 

Incinge cuptorul la 195 grade Celsius. Unge o tava cu ulei.

Pune intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt recipient pune zaharul brun si oul, apoi amesteca-le cu ajutorul unui mixer . Adauga in aceasta compozitie uleiul, laptele, banana si extractul de vanilie si amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Apoi toarna-o treptat in primul castron, cel cu faina.

Toarna noua compozitie in tava unsa si da-o la cuptor pentru 30 de minute. Apoi scoate tava si lasa prajitura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un castron amesteca zaharul cu vanilia si crema de branza. Foloseste un mixer pentru a obtine o glazura , apoi intinde aceasta glazura peste prajitura.
 

Cum se serveste prajitura cu banane si branza


Se serveste proaspata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare