Deserturi

#prajitura #banane #branza

Prajitura cu banane si branza

Prajitura cu banane si branza este un desert gustos si sarac in grasimi. Prajitura este gata in mai putin de o ora.

Ingrediente pentru prajitura cu banane si branza
 

  • 3 banane coapte, zdrobite
  • ½ cana crema de branza
  • 1 ou, batut usor
  • 2 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • ¾ lingurabicarbonat de sodiu
  • ¼ lingura sare
  • ¾ cana zahar brun
  • 2 cani zahar praf
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura vanilie
  • ½ cana lapte degresat
  • ¼ cana ulei de rapita
     

Cum se prepara prajitura cu banane si branza
 

Incinge cuptorul la 195 grade Celsius. Unge o tava cu ulei.

Pune intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. In alt recipient pune zaharul brun si oul, apoi amesteca-le cu ajutorul unui mixer . Adauga in aceasta compozitie uleiul, laptele, banana si extractul de vanilie si amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Apoi toarna-o treptat in primul castron, cel cu faina.

Toarna noua compozitie in tava unsa si da-o la cuptor pentru 30 de minute. Apoi scoate tava si lasa prajitura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un castron amesteca zaharul cu vanilia si crema de branza. Foloseste un mixer pentru a obtine o glazura , apoi intinde aceasta glazura peste prajitura.
 

Cum se serveste prajitura cu banane si branza


Se serveste proaspata.

  •   2011-04-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii