Prajitura cu budinca de ciocolata este un preparat delicios, care va fi pe gustul celor mari dar mai ales pe gustul copiilor.
 

Ingrediente pentru prajitura cu budinca de ciocolata
 

  • unt la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar granulat + zahar pentru tava
  • 6 oua
  • 170 gr ciocolata topita
  • 1/2 lingurita sare
  • zahar pudra.
     

Cum se prepara prajitura cu budinca de ciocolata
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Unge o tava de copt cu untul si apoi tapeteaza-o cu zahar granulat si elimina excesul.

Separa albusurile de galbenusuri. Amesteca intr-un castron galbenusurile cu zaharul granulat pana cand obtii o compozitie deschisa la culoare. Adauga ciocolata topita si pune deoparte castronul.

In alt recipient bate cu mixerul albusurile de oua si sarea pana cand obtii o spuma ferma. Ia 1/3 din aceasta compozitie si pune-o in cea de ciocolata. Adauga apoi restul spumei din albusuri si amesteca usor cu o spatula, fara sa insisti prea mult.

Toarna compozitia in recipientul pentru budinca, apoi pe acesta din urma pune-l intr-o oala cu apa. Ai grija ca nivelul apei sa nu depaseasca inaltimea vasului cu budinca. Da totul la cuptor pentru 30 de minute.
 

Cum se serveste prajitura cu budinca de ciocolata
 

Lasa prajitura de ciocolata sa se raceasca 5 minute, apoi pune pe deasupra zaharul pudra.

  •   2011-08-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii