Prajitura cu caise si migdale este usor de preparat si foarte gustoasa. Este potrivita pentru mesele cu prieteni apropiati. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Ingrediente pentu prajitura cu caise si migdale


150 ml lapte
5 ml extract de vanilie
300 grame zahar
3 oua
350 grame faina
200 grame unt topit
350 grame caise.

Pentru glazura:

25 grame unt topit
30 grame zahar brun
30 grame fulgi de migdale.

Cum se prepara prajitura cu caise si migdale

Intr-un bol amesteca toate ingredientele pentru glazura si apoi adauga intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

In alt bol amesteca laptele si vanilia. In alt bol amesteca zaharul cu ouale pana obtii o crema consistenta. Adauga o treime din faina si amesteca usor pana se incorporeaza total. Repeta operatiunea de doua ori, cu restul de faina. Adauga apoi si laptele si amesteca usor. Incorporeaza si untul topit si amesteca bine.

Taie caisele in sferturi si aseaza pe fundul tavii. Toarna compozitia si da la cuptor pentru 75 de minute. Cand este gata, lasa prajitura sa se raceasca 20 de minute, dupa care o rastorni cu caisele deasupra.

Cum se serveste prajitura cu caise si migdale

Prajitura cu caise si migdale se serveste ca atare. O poti servi si cu inghetata de vanilie.
 

  •   2012-06-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii