Simplu si rapid de realizat, prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos nu necesita coacere, fiind desertul ideal pentru o dupa-amiaza alaturi de prieteni in zilele calduroase de vara si nu numai.
Ingrediente prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos:
-
125 gr unt;
-
25 ml smantana;
-
200 gr ciocolata alba;
-
200 gr caise deshidratate;
-
250 gr biscuiti sfaramati;
-
130 gr de fulgi de cocos.
Pentru glazura:
-
25 gr unt topit;
-
2 linguri de zeama de lamaie;
-
350 gr zahar pudra.
Cum se prepara prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos:
Se amesteca untul si smantana la foc mic, apoi se adauga ciocolata alba, dupa ce luam vasul de pe aragaz. Adaugam caisele, biscuitii sfaramati si fulgii de cocos, dupa ce compozitia devine omogena. Amestecul obtinut se aseaza uniform intr-un vas intins, pe care il dam la rece timp de o ora. Intre timp pregatim glazura, amestecand untul topit cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixeaza aceasta compozitie pana devine omogena. Scoatem prajitura din frigider, peste care asezam glazura obtinuta.
Cum se serveste prajitura cu ciocolata alba si nuca de cocos:
La final, taiem desertul dupa bunul plac si il ornam cu inimioarele colorate Margaritar. Dragostea pentru cei apropiati se simte in deserturile pregatite cu Margaritar, care ne-a si recomandat aceasta reteta simpla si delicioasa.