Prajitura cu ciocolata si amaretto este un desert decadent, cu multa ciocolata. Este ideala pentru evenimentele festive. Se serveste cu frisca sau mascarpone .
Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si amaretto
10 grame unt
350 grame ciocolata amaruie
60 ml amaretto
4 albusuri
4 galbenusuri
50 grame biscuiti cu ciocolata faramitati
200 grame zahar
30 grame cacao
100 grame mascarpone.
Cum se prepara prajitura cu ciocolata si amaretto
Topeste ciocolata la bain marie si adauga amaretto. Lasa pe foc pana devine cremoasa. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.
Intr-un bol bate bine galbenusurile si adauga biscuitii bine faramitati. Adauga apoi si crema de ciocolata.
In alt bol amesteca bine albusurile cu un mixer pana obtii o spuma. Adauga apoi zaharul si amesteca bine pana obtii o bezea consistenta. Incorporeaza apoi albusurile in amestecul de ciocolata.
Toarna toata compozitia intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da prajitura la cuptorul incins timp de 40 - 50 de minute. Inchide focul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.
Cum se serveste prajitura cu ciocolata si amaretto
Prajitura cu ciocolata si amaretto se serveste pudrata cu cacao si putin mascarpone.