Prajitura cu ciocolata si zmeura face parte din categoria deserturilor rafinate, pe care le poti pregati in zilele speciale.

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si zmeura

3 linguri cacao

200 g faina

1/2 plic praf de copt

100 ml apa

3 oua

2 linguri zahar

1 lingurita lichior de zmeura

2 linguri gem de zmeura

150 g crema de ciocolata (Nutella, Finetti)

zahar pudra (optional)

50 g zmeura, pentru decor

Cum se prepara prajitura cu ciocolata si zmeura

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga apoi apa, cacaua, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, gemul de zmeura si lichiorul de zmeura.

Tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt, apoi toarna aluatul. Pune prajitura la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute.

Lasa prajitura la racit, apoi tai-o in trei discuri egale, cu ajutorul unui cutit de paine.

Unge blaturile de prajitura cu crema de ciocolata, apoi aseaza-le unele peste altele.

Lasa prajitura la rece pana in momentul servirii.

Cum se serveste prajitura cu ciocolata si zmeura

Serveste prajitura pudrata cu zahar si zmeura proaspata alaturi.

Foto: myrecipes.com
 

  •   2012-09-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii