este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru momentele in care ai invitati. O poti servi simpla sau cu sos de ciocolata sau caramel si putina smantana.
Ingrediente pentru prajitura cu
250 grame curmale
10 ml rom
140 grame faina
5 grame praf de copt
200 grame zahar
sare
2 oua
10 grame unt
10 ml apa fierbinte
10 ml extract de vanilie
200 grame nuci.
Cum se prepara prajitura cu curmale
Intr-un bol amesteca curmalele cu romul si lasa-le la macerat cateva ore. Aceasta operatiune o poti face de dimineata.
Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt. In alt bol amesteca zaharul, sarea si ouale. Adauga untul, apa fierbinte si vanilia si amesteca bine. Incorporeaza apoi curmalele si nucile tocate.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si da la cuptor peste 30 - 40 de minute.
Cum se serveste prajitura cu curmale
Prajitura cu curmale se serveste ca atare.