Prajitura cu dovleac si ciocolata face parte din categoria deserturilor simple de toamna. Este un desert aromat si foarte gustos.


Ingrediente pentru prajitura cu dovleac si ciocolata

 

  • 125 g unt
  • 1 esenta vanilie
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou
  • 150 g piure de dovleac (dovleac ras)
  • 1 lingura miere
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • fulgi de ciocolata


Cum se prepara prajitura cu dovleac si ciocolata


Mixeaza untul cu zaharul si vanilia, adauga oul si mierea, scortisoara si piureul de dovleac. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la final pune si fulgii de ciocolata.

Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da prajitura la foc mediu (180 grade) circa 25 de minute.

Lasa prajitura la racit.


Cum se serveste prajitura cu dovleac si ciocolata


Serveste prajitura dupa ce s-a racit, simpla, cu frisca sau pudrata cu zahar.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2012-10-17
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.