Un preparat dulce, potrivit pentru a fi servit cu ceai, este prajitura cu fructe. Poate fi facuta intr-o tava de cozonac si va fi buna de mancat aproximativ o saptamana.

Ingrediente pentru prajitura cu fructe
 

Cum se prepara prajitura cu fructe
 

Pune intr-un castron fructele uscate si toarna peste ele ceaiul fierbinte. Stoarce bine portocala si toarna in castron sucul de la fruct. Adauga si coaja. Acopera castronul cu o folie de plastic si lasa compozitia cel putin 4 ore. O poti lasa si peste noapte, daca nu te grabesti.

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu ulei o tava pentru cozonac.

Amesteca zaharul cu untul, batandu-le bine, pana cand obtii o crema. Bate si ouale, amestecandu-le cu faina. Amesteca-le cu crema obtinuta. Compozitia care iti rezulta trebuie pusa peste compozitia din fructe uscate, care a stat 4 ore. Apoi se umple tava de cozonac, avand grija sa intinzi bine ultimul strat. Presara zahar brun, daca vrei.

Pune prajitura la cuptor pentru 1 ora. Preparatul este gata atunci cand scoti din el o scobitoare curata.
 

Cum se serveste prajitura cu fructe
 

Se serveste dupa ce este lasata sa se raceasca, taind-o felii. Este potrivita pentru a fi servita impreuna cu ceai.
 

  •   2011-01-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii