Pregateste <a id="xirtireh" title="O" href="http://www.comunicatedepresa.ro/o/">o prajitura acrisoara cu lamaie pentru un desert savuros. Prajitura cu lamaie este un preparat potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru prajitura cu lamaie
 

  • 230 gr unt nesarat
  • ½ cana zahar granulat
  • 2 cani faina
  • 1/8 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 6 oua
  • 3 cani zahar granulat
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 1 cana suc de lamaie
  • 1 cana faina
  • zahar pudra
     

Cum se prepara prajitura cu lamaie
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius.

Lasa untul scos din frigider pana cand ajunge la temperatura camerei. Apoi amesteca-l cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana obtii o crema. Intr-un alt castron amesteca faina cu sarea si apoi adauga-le in recipientul cu zahar si unt, treptat, dand mixerul la viteza mica. Aluatul pe care il obtii astfel pune-l pe o suprafata data cu faina. Intinde apoi aluatul cu mainile, pe o foaie de copt si da la cuptor pentru 20 de minute, pana cand obtii o crusta de prajitura usor maronie. Las-o sa se raceasca.

Amesteca ouale, zaharul, coaja si sucul de lamaie, precum si faina. Toarna compozitia deasupra blatului si apoi da-l la cuptor pentru 30 de minute, pana cand compozitia s-a intarit.

Scoate prajitura din cuptor si las-o sa ajunga la temperatura camerei.
 

Cum se serveste prajitura cu lamaie
 

Se serveste cu zahar pudra presarat.

  •   2011-03-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii