Deserturi

#lamaie #prajitura #faina

Prajitura cu lamaie

Pregateste <a id="xirtireh" title="O" href="//www.comunicatedepresa.ro/o/">o prajitura acrisoara cu lamaie pentru un desert savuros. Prajitura cu lamaie este un preparat potrivit pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru prajitura cu lamaie
 

  • 230 gr unt nesarat
  • ½ cana zahar granulat
  • 2 cani faina
  • 1/8 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 6 oua
  • 3 cani zahar granulat
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 1 cana suc de lamaie
  • 1 cana faina
  • zahar pudra
     

Cum se prepara prajitura cu lamaie
 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius.

Lasa untul scos din frigider pana cand ajunge la temperatura camerei. Apoi amesteca-l cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana obtii o crema. Intr-un alt castron amesteca faina cu sarea si apoi adauga-le in recipientul cu zahar si unt, treptat, dand mixerul la viteza mica. Aluatul pe care il obtii astfel pune-l pe o suprafata data cu faina. Intinde apoi aluatul cu mainile, pe o foaie de copt si da la cuptor pentru 20 de minute, pana cand obtii o crusta de prajitura usor maronie. Las-o sa se raceasca.

Amesteca ouale, zaharul, coaja si sucul de lamaie, precum si faina. Toarna compozitia deasupra blatului si apoi da-l la cuptor pentru 30 de minute, pana cand compozitia s-a intarit.

Scoate prajitura din cuptor si las-o sa ajunga la temperatura camerei.
 

Cum se serveste prajitura cu lamaie
 

Se serveste cu zahar pudra presarat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului