Pregateste <a id="xirtireh" title="O" href="//www.comunicatedepresa.ro/o/">o prajitura acrisoara cu lamaie pentru un desert savuros. Prajitura cu lamaie este un preparat potrivit pentru orice ocazie.
Ingrediente pentru prajitura cu lamaie
- 230 gr unt nesarat
- ½ cana zahar granulat
- 2 cani faina
- 1/8 lingurita sare
- Pentru umplutura
- 6 oua
- 3 cani zahar granulat
- 2 linguri coaja de lamaie
- 1 cana suc de lamaie
- 1 cana faina
-
zahar pudra
Cum se prepara prajitura cu lamaie
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius.
Lasa untul scos din frigider pana cand ajunge la temperatura camerei. Apoi amesteca-l cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana obtii o crema. Intr-un alt castron amesteca faina cu sarea si apoi adauga-le in recipientul cu zahar si unt, treptat, dand mixerul la viteza mica. Aluatul pe care il obtii astfel pune-l pe o suprafata data cu faina. Intinde apoi aluatul cu mainile, pe o foaie de copt si da la cuptor pentru 20 de minute, pana cand obtii o crusta de prajitura usor maronie. Las-o sa se raceasca.
Amesteca ouale, zaharul, coaja si sucul de lamaie, precum si faina. Toarna compozitia deasupra blatului si apoi da-l la cuptor pentru 30 de minute, pana cand compozitia s-a intarit.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa ajunga la temperatura camerei.
Cum se serveste prajitura cu lamaie
Se serveste cu zahar pudra presarat.