Pentru un desert usor si gustos, fa o prajitura cu lapte batut . Este un preparat fara multe calorii si se potriveste perfect cu ceai, lapte sau o limonada.
 

Ingrediente pentru prajitura cu lapte batut
 

  • 1 cana faina
  • ½ lingura praf de copt
  • ½ lingura bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingura sare
  • 2/3 cana zahar
  • ¼ cana unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • ½ lingura extract de vanilie
  • ½ cana lapte batut.
     

Cum se prepara prajitura cu lapte batut
 

Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Pune intr -un castron faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, precum si sarea. Amesteca bine.

Intr -un alt castron, bate bine untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Pune apoi ouale si vanilia si amesteca bine. Adauga apoi jumatate din cantitatea de lapte batut si amesteca. Adauga jumatate din cantitatea din compozitia de faina si amesteca pentru omogenizare. Apoi repeta aceeasi operatiune cu compozitia de faina si laptele ramase.

Pregateste o tava de copt, toarna compozitia, presara cu zahar si da la cuptor pentru 25 de minute.
 

Cum se serveste prajitura cu lapte batut
 

Se serveste la temperatura camerei.

  •   2011-06-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii