Deserturi

#dulciuri #prajituri #lime #prajitura cu lime

Prajitura cu lime

Prajitura cu lime este un desert racoritos si savuros, care se prepara rapid si usor, si, in plus, contine mai putine calorii decat alte preparate dulci.


Ingrediente pentru prajitura cu lime:

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 75 g iaurt
  • 3-4 fructe lime
  • 220 g zahar
  • 300 g faina
  • zahar vanilat
  • praf de copt
  • sare


Pentru sirop:

  • 3 lime
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar


Pentru crema:

  • 4 lime
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g mascarpone
  • 1 plic gelatina granule


Cum se prepara prajitura cu lime:

Amesteca faina cu sarea si cu praful de copt, iar apoi topeste untul. Stoarce lime-urile incat sa obtii 60 ml de suc. Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adauga iaurtul, untul topit si toarna sucul de lime, dar si coaja lor rasa si amesteca bine. Apoi adauga faina, praful de copt si sarea.

Toarna amestescul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-l la cuptor 35-40 de minute.

Pentru sirop, pune apa si zaharul sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros, apoi adauga sucul si coaja de la lime si insiropeaza blatul.

Pentru crema, rade cele 3 lime si stoarce-le, apoi pune la bain marin ciocolata alba cu sucul de la cele 3 lime. Adauga gelatina, coaja de lime si crema mascarpone, ca apoi sa lasi tortul la rece 2 ore.


Cum se serveste prajitura cu lime:

Se serveste rece, decorata cu frunze de menta si lime.

Sursa foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului