Prajitura cu malai si portocale este usor de preparat, delicata si foarte aromata. Este ideala pentru cafeaua de dimineata. Se serveste si cu smantana si fructe de padure .

Ingrediente pentru prajitura cu malai si portocale

100 ml ulei de masline

2 oua

250 grame zahar

100 ml suc de portocale

175 grame faina

100 grame malai

20 grame praf de copt

5 grame sare

coaja rasa de la o portocala.

Cum se prepara prajitura cu malai si portocale

Incinge cuptorul la 200 de grade si unge o tava cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt . Intr-un bol amesteca ouale, uleiul, 200 grame de zahar si sucul de portocala. Adauga faina, malaiul, sarea, praful de copt si coaja de lamaie.

Amesteca bine, pana obtii un aluat fin. Toarna aluatul in tava si presara pe deasupra restul de zahar. Da tava la cuptor, timp de 30 - 35 de minute.

Inainte de a servi, lasa prajitura sa se raceasca timp de 20 de minute.

Cum se serveste prajitura cu malai si portocale

Prajitura cu malai si portocale se serveste ca atare. O poti servi si cu o lingura de smantana dulce cu cateva fructe proaspete.
 

  •   2012-02-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii