Prajitura cu mar si fulgi de ovaz este un desert aromat si cald, plin de savoare. Se poate servi cu iaurt sau inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru prajitura cu mar si fulgi de ovaz


140 grame fulgi de ovaz
25 grame migdale prajite
10 grame seminte de susan
5 grame scortisoara
50 grame unt
5 grame miere
800 grame mere tocate
sucul de la o portocala
coaja rasa de la o portocala
10 pastai de cardamom
10 grame zahar brun.

Cum se prepara prajitura cu mar si fulgi de ovaz

Intr-un bol amesteca ovazul, migdalele, susanul si scortisoara. Intr-o cratita pe foc amesteca untul cu mierea. Cand s-a topit, adauga untul peste compozitia cu ovaz si amesteca bine.

Intr-o cratita amesteca merele, cardamomul, sucul si coaa de portocala si lasa pe foc pana cand se inmoaie. Scoate cardamomul.

Intr-o tava aseaza erele, iar peste mere presara zaharul brun si amestecul de fulgi de ovaz. Da tava la cuptor pentru 40 de minute.

Cum se serveste prajitura cu mar si fulgi de ovaz

Prajitura cu mar si fulgi de ovaz se serveste cu iaurt sau inghetata de vanilie.

  •   2012-06-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii