Iti place ideea de a servi o prajitura gustoasa pe un platou cu clopot de sticla si cu o ceasca de ceai? Rasfata-te in aceasta iarna cu o . Serveste-o musafirilor cu ceai sau cafea.


Ingrediente pentru

 

  • 1 cana faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/2 cana zahar;
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 5 1/2 linguri unt nesarat;
  • 1 ou batut;
  • 1/2 cana lapte integral;
  • 1 mar, decojit, taiat.


Cum se prepara prajitura cu mere


Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Unge o tava cu ulei. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, amesteca 1/4 cana de zahar cu scortisoara. Amesteca untul cu 1/4 cana zahar cu ajutorul unui mixer. Adauga oul, apoi adauga compozitia din faina in trei etape si alternativ cu laptele. Bate bine de fiecare data cand adaugi ingredientele.

Toarna jumatate de compozitie in tava, apoi adauga marul intr-un singur strat. Presara scortisoara si adauga restul de aluat. Adauga iar scortisoara. Da la cuptor pentru 25 de minute.


Cum se serveste prajitura cu mere


Se serveste la temperatura camerei, simpla sau cu ceai ori cafea.

Sursa foto: simplyrecipes.com

  •   2011-11-21
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.