Deserturi

#prajituri #prajitura nuci #prajitura portocale

Prajitura cu nuci si portocale

Prajitura cu nuci si portocale este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru cinele festive.


Ingrediente pentru prajitura cu nuci si portocale

 

  • 200 grame fulgi de ovaz
  • 300 ml suc de portocale
  • 100 grame unt
  • 300 grame zahar
  • 100 grame zahar brun
  • 2 oua
  • 5 ml extract de vanilie
  • 170 grame faina
  • praf de copt
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
  • scortisoara
  • 100 grame nuci
  • 10 grame coaja rasa de portocale.

Pentru glazura:

 

  • 300 grame zahar brun
  • 150 grame unt
  • 20 grame coaja rasa de portocala
  • 30 ml suc de portocale
  • 400 grame nuca de cocos
  • 300 grame nuci.

 


Cum se prepara prajitura cu nuci si portocale


Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz cu sucul de portocale. In alt bol amesteca untul cu zaharul alb si brun. Adauga ouale si vanilia.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Toarna peste compozitia umeda si amesteca. Adauga fulgii de ovaz. Incorporeaza nucile si coaja de portocala. Toarna intr-o tava si da la cuptor pentru 40 de minute.

Intr-o cratita amesteca zaharul brun, untul, sucul si coaja de portocala. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga nucile si nuca de cocos. Toarna peste chec si lasa la cuptor 3 minute.


Cum se serveste prajitura cu nuci si portocale


Prajitura cu nuci si portocale se serveste ca atare.
 

  •   2012-03-29
  •   1620 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului