Prajitura cu nuci si portocale este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru cinele festive.


Ingrediente pentru prajitura cu nuci si portocale

 

  • 200 grame fulgi de ovaz
  • 300 ml suc de portocale
  • 100 grame unt
  • 300 grame zahar
  • 100 grame zahar brun
  • 2 oua
  • 5 ml extract de vanilie
  • 170 grame faina
  • praf de copt
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
  • scortisoara
  • 100 grame nuci
  • 10 grame coaja rasa de portocale.

Pentru glazura:

 

  • 300 grame zahar brun
  • 150 grame unt
  • 20 grame coaja rasa de portocala
  • 30 ml suc de portocale
  • 400 grame nuca de cocos
  • 300 grame nuci.

 


Cum se prepara prajitura cu nuci si portocale


Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz cu sucul de portocale. In alt bol amesteca untul cu zaharul alb si brun. Adauga ouale si vanilia.

Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Toarna peste compozitia umeda si amesteca. Adauga fulgii de ovaz. Incorporeaza nucile si coaja de portocala. Toarna intr-o tava si da la cuptor pentru 40 de minute.

Intr-o cratita amesteca zaharul brun, untul, sucul si coaja de portocala. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga nucile si nuca de cocos. Toarna peste chec si lasa la cuptor 3 minute.


Cum se serveste prajitura cu nuci si portocale


Prajitura cu nuci si portocale se serveste ca atare.
 

  •   2012-03-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii