Prajitura cu nuci si portocale este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru cinele festive.
Ingrediente pentru prajitura cu nuci si portocale
- 200 grame fulgi de ovaz
- 300 ml suc de portocale
- 100 grame unt
- 300 grame zahar
- 100 grame zahar brun
- 2 oua
- 5 ml extract de vanilie
- 170 grame faina
- praf de copt
- bicarbonat de sodiu
- sare
- scortisoara
- 100 grame nuci
- 10 grame coaja rasa de portocale.
Pentru glazura:
- 300 grame zahar brun
- 150 grame unt
- 20 grame coaja rasa de portocala
- 30 ml suc de portocale
- 400 grame nuca de cocos
- 300 grame nuci.
Cum se prepara prajitura cu nuci si portocale
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz cu sucul de portocale. In alt bol amesteca untul cu zaharul alb si brun. Adauga ouale si vanilia.
Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Toarna peste compozitia umeda si amesteca. Adauga fulgii de ovaz. Incorporeaza nucile si coaja de portocala. Toarna intr-o tava si da la cuptor pentru 40 de minute.
Intr-o cratita amesteca zaharul brun, untul, sucul si coaja de portocala. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga nucile si nuca de cocos. Toarna peste chec si lasa la cuptor 3 minute.
Cum se serveste prajitura cu nuci si portocale
Prajitura cu nuci si portocale se serveste ca atare.