Prajitura cu ovaz si stafide, crocanta la exterior si moale la interior, este ideala pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. La o ocazie festiva, o poti servi cu inghetata de vanilie.


Ingrediente pentru prajitura cu ovaz si stafide

 

  • 3 oua
  • 200 ml sirop de artar
  • 100 grame zahar brun
  • 30 grame unt
  • 150 grame fulgi de ovaz
  • 10 grame faina
  • 5 grame scortisoara
  • sare
  • 150 grame stafide
  • inghetata pentru servit


Cum se prepara prajitura cu ovaz si stafide


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol, amesteca ouale, siropul de artar, zaharul si untul. Adauga in compozitie si restul ingredientelor si amesteca bine.

Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Cat este calda, feliaza prajitura. Poti pudra si cu zahar.


Cum se serveste prajitura cu ovaz si stafide


Prajitura cu ovaz si stafide se serveste calda, cu inghetata pe deasupra.
 

  •   2012-10-24
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.