Prajitura cu pere , miere si scortisoara este un preparat pe care il poti face pe toata perioada anului, dar care este cel mai potrivit pentru sezonul de toamna.
Ingrediente pentru prajitura cu pere, miere si scortisoara
- 1 bucatica de unt
- 2 linguri zahar praf
- 1 varf de cutit de scortisoara macinata
- 2 linguri de miere
- 1 para, decojita si taiata
- 2 linguri zahar pudra
- 100 gr faina de copt
- 2 oua
-
1 lingura de lapte.
Cum se prepara prajitura de pere, miere si scortisoara
Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga zaharul, scortisoara si mierea. Lasa pe foc 1 minut, apoi adauga feliile de pere si tine pe foc pana cand s-au inmuiat.
Amesteca intr-un castron zaharul pudra cu faina, ouale si laptele. Toarna aceasta compozitie peste cea cu pere si da tava la cuptor pentru 10 minute, la 220 grade Celsius . Prajitura este gata cand are un aspect auriu.
Cum se serveste prajitura cu pere, miere si scortisoara
Se serveste calda sau rece, cu o ceasca de vin fiert.
Sursa foto: mikes-table.themulligans.org