Ingrediente pentru prajitura cu prune
Pentru blat
- 100g unt (la temperatura camerei)
- 250g zahar
- 3 oua mari
- 200g iaurt grecesc (preferabil cu 10% grasime)
- 300g faina
- coaja rasa de la o porocala
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- ½ fiola esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura
- 1/2 kg prune
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita nucsoara
Cum se prepara prajitura cu prune
Prepara mai intai amestecul de condimente pentru prune, amestecand intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucsoara.
Spala bine prunele, taie-le in jumatati si indeparteaza samburele. Pune jumatatile de prune intr-un castron si presara peste acestea amestecul de zahar cu condimente.
Preincalzeste cuptorul preincalzit la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si zaharul. Mixeaza bine pana obtii o crema spumoasa, iar zaharul se topeste. Adauga apoi ouale treptat, continuand sa mixezi foarte bine, dupa fiecare ou. Incorporeaza apoi iaurtul, coaja de portocala si lamaie, vanilia, sarea si praful de copt. Amesteca bine pana la omogenizare, apoi incorporeaza treptat faina, amestecand cu o spatula.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pune deasupra prunele. Coace prajitura timp de 25-30 de minute, sau pana cand este bine patrunsa.
Cum se serveste prajitura cu prune
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Taie prajitura cubulete si serveste-o alaturi de o lingura de frisca sau o cupa de inghetata.
Sursa foto: zornitsapopova.wordpress.com