Chiar daca este greu de crezut, sfecla rosie poate fi folosita cu succes in deserturi . Daca ai mancat vreodata prajitura cu morcovi, atunci incearca ceva asemanator: prajitura cu sfecla rosie.
Ingrediente pentru prajitura cu sfecla rosie
- 1 cana faina
- ½ cana sfecla rasa
- 5 migdale decojite si rase
- 2 oua
- ¼ cana unt
- ½ cana lapte
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- ½ cana zahar
Cum se prepara prajitura cu sfecla rosie
Pune intr-un bol inalt amesteca bine. Bate bine ouale pana cand compozitia acestora devine diafana si adauga in ea untul. Omogenizeaza.
Adauga apoi incet ouale si sfecla rasa in faina. Amesteca bine. Pentru a capata consistenta dorita (tare dar inca sa poata curge), adauga niste lapte. Laptele trebuie adauga usor, putin cate putin, atat cat este necesar.
Pune aluatul obtinut in vasul de copt si presara migdale. Prajitura trebuie tinuta la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 3 sferturi de ora.
Cum se serveste prajitura cu sfecla rosie
Se serveste dupa racire. Poate fi garnisita cu zahar pudra .