Din legume poti face chiar si niste deserturi delicioase. Prajiura de morcovi este un preparat savuros care va fi cu siguranta apreciat de intreaga familie. Se pregateste rapid, in doar cateva minute, iar rezultatul este unul delicios.


Ingrediente pentru prajitura de morcovi:

  • 2 cani de faina
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 3 oua
  • 2 cesti de zahar
  • 1 sfert de ceasca de ulei vegetal
  • 1 sfert de ceasca de lapte batut
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 cesti morcov ras
  • 3 felii de ananas pasat
  • 50 g nuca de cocos
  • 1 cana nuci


Cum se prepara prajitura de morcovi:

Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Separat, bate ouale si adauga, treptat, zaharul, uleiul, laptele batut si extractul de vanilie.

Amesteca-le bine si adauga si compozitia de faina, apoi mixeaza-le la viteza mica pana cand obtii o compozitie omogena.

Adauga apoi morcovii, feliile de ananas pasate, nuca de cocos si nucile. Pune compozitia intr-o tava de copt si las-o timp de 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Cum se serveste prajitura de morcovi:

Prajitura de morcovi se serveste rece, ornata cu crema de branza sau frisca si chiar cu bucatele de baby carrot.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2013-03-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii