Deserturi

#prajitura #prajitura decadenta #prajitura marquise #pajitura ciocolata

Prajitura decadenta Marquise

Prajitura decadenta Marquise este un desert bogat in ciocolata, recomandat doar celor carora le place sa consume cantitanti abundente din acest aliment.

Ingrediente pentru prajitura decadenta Marquise

  • 300 g de ciocolata neagra (70% cacao)
  • 150 g de unt
  • 150 g de zahar pudra
  • 6 linguri de pudra de cacao
  • 6 oua
  • 450 ml de smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata After Eight

Cum se prepara prajitura decadenta Marquise

Topeste ciocolata neagra la bain-marie, intr-un bol termorezistent. Intr-un vas mare amesteca untul si o jumatate din cantitatea de zahar, cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine cremoasa si fina. Incorporeaza pudra de cacao si omogenizeaza.

Intr-un al treilea vas bate galbenusurile oualor cu restul de zahar si foloseste un al patrulea bol pentru a bate smantana pentru frisca.

Incorporeaza ciocolata topita in amestecul de unt si amesteca pana la omogenizare. Adauga si ouale si la sfarsit frisca. Toarna un strat din amestec intr-o tava inalta, ca cele pentru chec, adauga un strat de After Eight si repeta pana cand obtii 4 straturi de crema si 3 de After Eight. Lasa prajitura la racit pentru cateva ore.

Cum se serveste prajitura decadenta Marquise

Acest desert este unul foarte dulce, care iti va provoca sete, asadar merge servita alaturi de un pahar de limonada proaspata.

Sursa foto: belgiumchocolategourmet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului