Ingrediente pentru prajitura cu morcovi si mere
- 500 g de morcovi rasi pe razatoarea mica
- 500 g de mere rase pe razatoarea mica
- 400 g zahar brun
- 100 g unt
- sucul de la o portocala
- 200 ml lapte
- 600 g faina
- 2 plicuri praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- ½ lingurita sare
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
Cum se prepara prajitura cu morcovi si mere
Intr-un bol incapator adauga morcovii, merele, coaja de lamaie si de portocala si amesteca-le usor.
Intr-un alt vas adauga sarea, zaharul, untul topit, laptele si zaharul vanilat. Amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Adauga apoi compozitia de mere si morcovi peste acesta si amesteca usor.
Intr-un alt vas adauga faina, praful de copt, scortisoara si nucsoara si amesteca bine. Incorporeaza treptat amestecul peste cel umed, de mai sus, iar la final adauga si sucul de portocala.
Adauga compozitia intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt. Coace prajitura in cuptorul incins la 180oC, timp de 45-50 de minute, sau pana cand este bine patrunsa.
Cum se serveste prajitura cu morcovi si mere
Lasa prajitura sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a o taia. Taie prajitura romburi sau cubulete, dupa preferinta, si pudreaz-o cu zahar pe deasupra. Serveste prajitura cu morcovi si mere alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Sursa foto: brewsandbites.ca