Deserturi

#deserturi # prajitura cu branza #prajitura cu zmeura #branza si zmeura

Prajitura delicioasa cu zmeura si branza cremoasa

Prajitura cu zmeura si branza cremoasa este un desert delicios si foarte usor de facut.

Ingrediente pentru prajitura delicioasa cu zmeura si branza cremoasa

  • 2 1/4 cesti de faina
  • 1 ceasca de zahar
  • 3/4 ceasca de unt
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3/4 ceasca de smantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 oua
  • 230 g de branza cremoasa
  • 1/2 ceasca de zmeura congelata
  • 1/2 ceasca de fulgi de migdale

Cum se prepara prajitura delicioasa cu zmeura si branza cremoasa

Unge o tava pentru prajituri si amesteca faina cu 3/4 din cantitatea de zahar si cu untul intr-un bol, cu ajutorul mixerului. Pastreaza separat o ceasca din acest mix, iar in celalalt adauga pragul de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, smantana pentru frisca, esenta de migdale si un ou. Omogenizeaza compozitia si pune-o in tava.

Amesteca branza cremoasa cu zaharul ramas si cu celalalt ou si asaza crema uniform peste blatul din tava. Adauga zmeura si incorporeaza fulgii de migdale in compozitia pentru blat nefolosita. Adauga amestecul deasupra si coace prajitura la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute.

Cum se serveste prajitura delicioasa cu zmeura si branza cremoasa

Acest desert este ideal pentru cafeaua de dimineata si iti va da energie pentru intreaga zi. Serveste-o rece sau la temperatura camerei, dupa ce ai taiat-o in bucatele de marime medie. Foto: princessmisia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete