Foloseste piersicile proaspete de toamna pentru o prajitura grozava, numai buna sa-ti rasfeti familia si musafirii.
 

Ingrediente pentru prajitura cu piersici si nuci
 

  • 3 cani faina
  • 1 lingura + 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 cana zahar brun
  • 3/4 cana unt
  • 1/2 cana alune taiate
  • 1 ou
  • 3/4 lapte
  • 900 grame piersici
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana frisca
  • 1/2 lingurita extract de alune.
     

Cum se prepara prajitura cu piersici si nuci
 

Cerne faina, apoi pune-o intr-un castron cu sare, praf de copt si scortisoara. Adauga zaharul, untul si alunele. Amesteca intr-un castron oul si laptele, apoi toarna-le in compozitia de faina. Amesteca aluatul si intinde jumatate din cantitate intr-o tava unsa cu unt, jumatate in alta tava. Da la cuptor 20 de minute, la 250 grade Celsius.

Decojeste si taie piersicile, apoi amesteca-le cu 1 1/2 cani de zahar. Amesteca smantana cu extractul de alune si alunele. Pune o foaie coapta pe blat, adauga piesici si frisca, apoi pune celalalt blat de prajitura si inca un strat de piersici si smantana.
 

Cum se serveste prajitura cu piersici si nuci
 

Se serveste imediat.


Sursa foto: tasteofhome.com
 

  •   2011-09-05
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.