Ingrediente pentru prajitura intoarsa cu ananas
- 1 conserva ananas felii
- 6 oua
- 180 g zahar
- 180 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 125 g unt
- esenta de vanilie
- 2 linguri coaja de portocala
- 150 g zahar
- cirese confiate
Cum se prepara prajitura intoarsa cu ananas
Caramelizeaza zaharul, apoi distribuie-l pe fundul vasului in care urmeaza sa coci prajitura. Aranjeaza feliile de ananas si ciresele pe fundul vasului.
Intr-un bol adanc, amesteca faina cu praful de copt. Separat, bate albusurile spuma cu putina sare. Freaca galbenusurile cu esenta de vanilie si cu coaja de portocala, apoi toarna peste ele albusul spuma si amesteca. Adauga faina, amestecand usor pentru a o incorpora. Incorporeaza si untul cat mai topit cu putinta, ca sa nu fie nevoie sa amesteci prea mult in compozitie. Rastoarna aluatul peste feliile de ananas si niveleaza. Da prajitura la cuptorul incins la 180 de grade pentru jumatate de ora. Verifica daca s-a copt cu ajutorul unei scobitori.
Cum se serveste prajitura intoarsa cu ananas
Cand s-a racit, rastoarna prajitura pe un platou mare, apoi tai-o ca pe tort. Serveste feliile garnisite cu frisca proaspata.
Sursa foto: bakingfever.wordpress.com