Cand vrei sa le faci o surpriza celor mici, pregateste-le o prajitura Kinder. Vor fi incantati sa vada ca ti-a reusit acasa reteta pe care o adora.

Ingrediente pentru prajitura Kinder

Pentru blat

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 1 pahar ulei
  • sare

Pentru crema

  • 700 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • esenta de vanilie

Cum se prepara prajitura Kinder

Separa galbenusurile, apoi amesteca-le cu zaharul tos si cel vanilinat. Cand s-a topit zaharul, pune faina si praful de copt si amesteca pana se omogenizeaza. Adauga pudra de cacao, amestecand bine, pune pesmetul, laptele, uleiul si mierea.

Intr-un alt bol, bate albusurile cu putina sare, apoi varsa-le peste compozitia pregatita si amesteca usor pana se incorporeaza. Imparte-o in doua si pune fiecare jumatate la copt in tava imbracata in hartie.

Pentru crema, dizolva mai intai plicul de gelatina intr-un pahar cu apa. Separat, bate frisca cu mixerul, adauga mierea, laptele, esenta de vanilie, gelatina dizolvata si mixeaza in continuare. Asambleaza prajitura unind cele doua blaturi cu crema.

Cum se serveste prajitura Kinder

Prajitura Kinder se serveste rece de la frigider.

Sursa foto: cosacucino.myblog.it

  •   2014-06-26
  •  

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.