O prajitura in forma de luna plina este interesanta si apetisanta atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Foloseste o glazura de lamaie pentru un efect deosebit.
Ingrediente pentru prajitura luna plina
- ½ cana grasime pentru fragezirea aluatului
- 1 ¼ cana zahar
- 2 oua
- 1 cana apa fiarta
- ½ cana cacao
- 1 ½ cana faina
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 ½ cana zahar pudra
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 60 ml suc de lamaie
Cum se prepara prajitura luna plina
Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge o hartie de copt si aseaza-o intr-o tava de copt in forma rotunda.
Bate bine grasimea de aluat, punand zaharul treptat, pentru a obtine aluatul. Adauga ouale batute.
Intr-un alt castron pune praful de cacao si adauga apa fierbinte, treptat, pana cand dizolvi complet praful de cacao.
Intr-un alt castron pune faina, sarea, bicarbonatul si praful de copt. Amesteca bine. Apoi ia a doua si a treia compozitie si adaug-o treptat peste prima, pentru a obtine un singur amestec. Adauga apoi vanilia si toarna totul in tava de copt.
Da tava la cuptor pentru jumatate de ora.
Combina zaharul pudra cu suc de lamaie si cu coaja de lamaie pentru a obtine glazura. Cand prajitura este gata, toarna peste ea glazura.
Cum se serveste prajitura luna plina
Se serveste la temperatura camerei.