Deserturi

#ciocolata #lapte #oua #cirese #unt #prajitura #lapte batut #deserturi #prajituri ciocolata

Prajitura Padurea Neagra cu ciocolata

Daca esti un mare iubitor de ciocolata, rasfata-te cu o prajitura Padurea Neagra. Aroma de cacao, dulceata cireselor si laptele batut fac din acest preparat un adevarat festin.
 

Ingrediente pentru prajitura Padurea Neagra
 

  • 1 cana cirese scurse bine
  • 540 gr praf de ciocolata pentru prajituri
  • 1 ou
  • 115 gr unt, topit
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 2 oua mari
  • 3/4 cana lapte batut
  • 115 gr crema de branza
  • 1 cana zahar pudra
  • 3 linguri praf de cacao
  • zahar pudra pentru ornat.
     

Cum se prepara prajitura Padurea Neagra
 

Incinge cuptorul la 195 grade Celsius. Pastreaza 1 cana din praful de ciocolata pentru prajituri.

Intr-un castron, amesteca restul de praf cu 1 ou, 115 gr de branza cremoasa si cu untul. Amesteca bine pentru omogenizare, pana cand compozitia se ingroasa. Toarna apoi compozitia intr-o tava si presara fulgii. Da tava la cuptor 15 minute.

Bate cu mixerul ouale in alt castron, cu laptele batut, crema de branza, 1 cana de zahar pudra si cu praful de cacao pana cand se omogenizeaza. Adauga apoi lingura de praf de ciocolata pusa deoparte la inceput. Amesteca cu mixerul cam 3 minute, pana cand noua compozitie s-a ingrosat. Adauga ciresele in tava, acopera-le cu noau compozitie si da la cuptor 45 de minute.
 

Cum se serveste prajitura Padurea Neagra
 

Cu zahar praf pe deasupra.
 

Sursa foto: drgateau.com
 

  •   2011-09-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii