Pavlova este o prajitura pe baza de bezea, cu un exterior crocant si un continut pufos. Se serveste cu frisca si fructe pe deasupra. Pavlova este o prajitura orginara din Australia, preparata in onoarea balerinei Anna Pavlova din Rusia.  Aceasta prajitura se prepara repede si este delicioasa. La prepararea ei poti folosi orice tip de fructe doresti. Aceasta prajitura trebuie servita imediat dupa decorarea cu frisca si fructe.
 

Ingrediente pentru prajitura Pavlova
 

  • 4 oua
  • 220 grame zahar
  • 5 ml otet
  • 5 grame malai
  • 250 grame smantana pentru frisca
  • extract de vanilie
  • fructe: kiwi, capsuni, piersici, ananas si fructe de padure .

 

Cum se prepara prajitura Pavlova
 

Cu ajutorul unui mixer amesteca bine albusurile de ou, pana se formeaza o spuma. Adauga treptat zaharul. Amesteca continuu pana obtii o bezea consistenta. Adauga otetul si malaiul peste bezea si amesteca bine.

Pe o tava tapetata cu hartie de pergament rastoarna bezeaua. Incearca sa asezi bezeaua in forma rotunda, cu marginile usor ridicate. Da tava la cuptor timp de 75 - 80 de minute, la foc mic, pana cand bezeaua capata o culoare pala. Stinge apoi focul si mai lasa bezeaua la cuptor pana se raceste. Usa cuptorul trebuie sa fie putin intredeschisa.

Inainte de a servi, bate smantana de frisca pana se formeaza o crema omogena. Adauga 2 lingurite de zahar si extractul de vanilie. amesteca bine. Aseaza apoi frisca in centrul blatului de bezea. Deasupra aseaza fructele.
 

Cum se serveste prajitura Pavlova


Prajitura Pavlova se serveste imediat. 

  •   2011-01-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii