Ingrediente pentru prajitura rapida cu banane
- 500g biscuiti sfaramiciosi
- 4 banane
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingura rom alb
- 2 linguri zahar
- 2 albusuri
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Pentru garnisit:
- 2 banane
- 150g nuca
Cum se prepara prajitura rapida cu banane
Curata cele patru banane si taie-le felii. Adauga-le in blender impreuna cu sucul de lamaie, romul si zaharul si mixeaza bine pana obtii o pasta.
Separat, intr-un bol de mixer bate frisca bine si adauga treptat esenta de vanilie. Incorporeaza apoi piureul de banane peste frisca.
Intr-un alt bol, bate albusurile spuma cu un praf de sare, pana obtii o spuma tare. Incorporeaza bezeaua obtinuta peste compozitia de frisca cu banane si amesteca usor cu o spatula, folosind miscari circulare.
Taie bananele ramase rondele subtiri.
Pe un platou asaza o parte din biscuiti, adauga crema, un strat de rondele de banane, un strat de nuci, biscuiti si tot asa, pana obtii paru straturi. Repeta procedeul pana folosesti toata compozitia.
Cum se serveste prajitura rapida cu banane
Inainte de a servi prajitura, las-o la frigider timp de doua ore. Se serveste rece alaturid e un pahar de suc racoritor, sau alaturi de un pahar de sampanie.
Sursa foto: recipes.cook13.com