Prajitura rasturnata cu banane se prepara usor si este ideala pentru momentele in care ai musafiri neasteptati. Este un desert savuros, care va fi indragit de toata lumea.


Ingrediente pentru prajitura rasturnata cu banane

  • 150 grame zahar brun
  • 75 grame unt
  • 250 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 225 grame zahar pudra
  • 125 grame unt topit apoi racit
  • 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 3-4 banane


Cum se prepara prajitura rasturnata cu banane

Topeste untul si zaharul brun intr-o cratita. Toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Taie bananele in felii rotunde si aranjeaza-le una langa alta, in forma de cerc, peste caramel.

Pune intr-un bol faina, praful de copt si zaharul pudra si amesteca-le.

Separat, bate ouale foarte bine si adauga treptat laptele si untul topit. Incorporeaza treptat amestecul de faina si zahar si mixeaza pana obtii o compozitie omogena si pufoasa.

Toarna compozitia peste banane si introdu tava la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 de minute. Lasa prajitura sa se raceasca si apoi rastoarn-o pe un platou.


Cum se serveste prajitura rasturnata cu banane

Prajitura rasturnata cu banane se serveste cu frisca sau cu o cupa de inghetata de vanilie.

Sursa foto: palachinkablog.com

  •   2013-02-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii