Prajitura rasturnata cu merisoare este un desert usor de preparat, dulce-acrisor, cu o aroma irezistibila. Este ideal pentru mesele in familie.


Ingrediente pentru prajitura rasturnata cu merisoare

Glazura

  • 70 grame unt
  • 150 grame zahar brun
  • 250 grame merisoare


Aluat

  • 200 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 120 grame unt
  • 200 grame zahar alb
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 1/4 lingurita amidon


Cum se prepara prajitura rasturnata cu merisoare

Intr-o cratita, amesteca untul cu zaharul brun si lasa pe foc pana cand untul se topeste complet, iar zaharul incepe sa se caramelizeze. Ia de pe foc si toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara apoi merisoarele.

Pentru aluat, amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea. Cu un mixer, amesteca bine untul cu zaharul si adauga vanilia si galbenusurile. Incorporeaza faina si laptele si amesteca bine, pana cand obtii un aluat omogen.

Intr-un bol, amesteca albusurile cu amidonul si incorporeaza apoi in aluat. Toarna aluatul peste merisoare si da la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata, rastoarna pe un platou si lasa sa se raceasca.


Cum se serveste prajitura rasturnata cu merisoare

Prajitura rasturnata cu merisoare se serveste cu smantana sau crema de vanilie.

Sursa foto: stampinbuds.com

  •   2012-11-20
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.